ms.detector.media
MediaSapiens
IFP News
03.01.2018 15:38
У США закликали Іран розблокувати соціальні мережі
У США закликали Іран розблокувати соціальні мережі
Заступник держсекретаря США Стів Гольдштейн (Steve Goldstein) закликав уряд Ірану розблокувати соціальні мережі.

Як повідомляє Associated Press, чиновник зазначив, що Instagram та інші соціальні медіаплатформи є «законними способами спілкування» й закликав іранський уряд розблокувати сайти.

Адміністрація президента США Дональда Трампа також заявила, що уважно стежитиме за  порушеннями прав людини під час демонстрацій в Ірані.

31 грудня в Ірані був обмежений доступ до сервісу Instagram і месенджера Telegram. Уряд звинуватив месенджер у розпалюванні насильства під час протестів у країні. Водночас іранці почали масово користуватися VPN-сервісами, які дозволяють обходити заборону.  

Раніше в країні були заблоковані Google, YouTube, Facebook та Twitter. Як зазначає BuzzFeed, найбільша іронія полягає у тому, що Азарі Джахромі (Azari Jahromi), міністр інформаційних та комунікаційних технологій Ірану, прокоментував блокування Telegram у своєму акаунті в Twitter, хоча цей сервіс також заблокований в країні.    

Нагадаємо, в Ірані напередодні Нового року почалися масові протести. За останніми даними, внаслідок сутичок протестувальників з поліцією загинула 21 особа.

ms.detector.media