ms.detector.media
MediaSapiens
Vanity Fair
03.01.2018 12:32
Касові збори фільму «Зоряні Війни: Останні Джедаї» перевищили $1 мільярд
Касові збори фільму «Зоряні Війни: Останні Джедаї» перевищили $1 мільярд
Минуло близько трьох тижнів після прем’єри стрічки «Зоряні Війни: Останні Джедаї», а вона вже заробила своїм творцям 1,04 мільярда доларів.

За різдвяні і новорічні свята успішні касові збори фільму зробили його третьою найпопулярнішою світовою прем’єрою 2017 року, повідомляє Entertainment Weekly. Попереду лише «Форсаж 8» ($1,236 млрд.) і «Красуня та Чудовисько» ($1,264 млрд.). У переліку найкасовіших фільмів за усі часи стрічка опинилась на 24 місці.

Компанія Disney, якій належать права на «Зоряні Війни» повідомила, що 2017 рік став одним з найбільш прибуткових для неї. За всю історію Disney, це другий рік, за який доходи від касових зборів перевищили позначку в 6 мільярдів доларів.

Нагадаємо, компанія Walt Disney придбала Lucasfilm з усіма дочірніми компаніями, включно з розробниками відеоігор з LucasArts, за $4,06 млрд. в 2012 році.  

За перші вихідні показу в США фільм «Зоряні війни: Останні джедаї» зібрав 220 мільйонів доларів. Кращий показник був тільки у стрічки «Зоряні війни: Пробудження Сили», яка за перші вихідні прокату в США зібрала 248 мільйонів доларів.

Студія Disney оголосила про плани зняти нову трилогію з саги «Зоряних воєн». Режисером і сценаристом всіх трьох фільмів виступить Райан Джонсон  (Rian Johnson). Цей же режисер працював над стрічкою «Останні джедаї».

ms.detector.media