ms.detector.media
MediaSapiens
pixabay.com
31.12.2017 15:00
MediaSapiens вітає читачів із новорічними святами!
MediaSapiens вітає читачів із новорічними святами!
Дорогі читачі нашого «медіа про медіа»! Вітаємо вас із прийдешнім Новим роком та Різдвом.

Дякуємо, що були з нами й дізнавалися від нас новини про тенденції у світових ЗМІ, про нові технології, про медіаосвіту, – а отже, про майбутнє. Воно, майбутнє, як і все невідоме, може лякати. Недарма найвідоміші «технологічні голови» цього року сперечалися, чи становить штучний інтелект загрозу для людства. Хоча, якщо замислитися, відповідь на це – одвічна. Склянка або наполовину порожня, або наполовину повна – залежно від бачення того, хто на неї дивиться.

Інколи лякає і минуле. Шокують викриття про відому людину, яка виявилась злочинцем, що роками змушував своїх жертв мовчати. І він такий – не один. Скандал щодо домагань голлівудського продюсера Гарві Вайнштейна й флешмоб #metoo – це не просто топ-тема американських медіа й не привід для жартів, що тепер чи не кожного звинувачують в сексуальних злочинах. Це світова подія, яка, хочеться вірити, призведе до позитивних змін щодо прав жінок. Вона продемонструвала гарну сторону ЗМІ та соціальних мереж, які дозволяють прокричати на весь світ про злочини й запустити «ланцюгову реакцію» з наступними викриттями. У цьому – сила кожного з нас.

Цього року чи не щотижня у світі ставалися тривожні події. Події, які лякали усіх нас. Проте треба не давати страху шансу вразити в самісіньке серце. Бо він – обеззброює. А боротися нам потрібно багато з чим. Наприклад, з дезінформацією та пропагандою. Соціальні мережі та ЗМІ продовжують шукати інструменти для перевірки інформації й протидії «вкидам». Однак і ворог не спить й вигадує все нові й нові методи для досягнення своїх цілей. Нам треба не зупинятися й продовжувати відстоювати правду, попри нашу чотирирічну втому. Ми бажаємо вам – і медійникам, і представникам інших професій, критично дивитися на інформацію й перевіряти все – навіть те, у чому ви впевнені. Перефразовуючи приказку: сім разів перевір, і тільки тоді – повір.

2017 рік був важким, мабуть, для кожного з нас. Увесь світ переживав страшенну турбулентність – навіть найбільш благополучні країни. А як же хочеться спокою та гармонії! Давайте разом загадаємо бажання: аби в 2018-му літак, в якому ми всі летимо, вилетів із небезпечної грозової хмари, піднявся над усіма іншими хмарками-негараздами й рушив далі у сонячному небі– рівно та спокійно.

Ми бажаємо вам більше хороших новин – у медіа й вашому житті.  Бажаємо, щоб підсумки наступного року були веселішими. Щоб ви досягали усіх вершин, яких прагнете, й меншими зусиллями, ніж очікуєте. Щоб щодня ставалося щось добре, радісне й натхненне!

«You may say I’m a dreamer. But I’m not the only one» («Ви можете сказати, що я мрійник. Але я такий не один»), – співав Джон Леннон. Давайте мріяти й втілювати свої мрії. Тільки так можна зробити цей рік – і світ – кращим.

Веселих, смачних та затишних свят вам, друзі! Почуємося в Новому році!

via GIPHY

ms.detector.media