ms.detector.media
MediaSapiens
TechCrunch
28.12.2017 16:04
Google розробила генератор мови для штучного інтелекту
Google розробила генератор мови для штучного інтелекту
Компанія Google представила систему під назвою Tacotron 2, яка вміє перетворювати текст в мову.

Як пише TechCrunch, система вчить нейронну мережу створювати реалістичну промову тексту, використовуючи дві попередні розробки компанії. Спершу Tacotron 2 переводить текст в спектрограму - це візуалізація звукових частот й потоку часу. Потім спектрограма зчитується й на її основі система генерує відповідні звукові елементи. Послухати зразки роботи Tacotron 2 можна тут.

Для експерименту Google дала восьми добровольцям послухати аудіоролики, створені  Tacotron 2 й записи мови реальних людей. Респонденти в середньому оцінили промову комп’ютерної системи в 4,53 бала, а фрази, сказані людиною - в 4,58 бала.

Раніше цього місяця штучний інтелект Google знайшов невідому раніше екзопланету, що обертається навколо зірки Kepler-90.

Також журналіст і письменник Стівен Марше (Stephen Marche) в якості експерименту написав науково-фантастичне оповідання під керівництвом штучного інтелекту (AI). Текст погодилося опублікувати видання Wired, а також надіслало його на рецензію двом авторитетним критикам, які не знали про історію його створення.

ms.detector.media