ms.detector.media
MediaSapiens
The Guardian
28.12.2017 15:05
Газета The Guardian обрала кращі фотографії 2017 року
Газета The Guardian обрала кращі фотографії 2017 року
Британська газета The Guardian опублікувала кращі фотографії 2017 року, обрані редакцією.

Всього до підбірки увішли 25 фото, які відображають ключові події та проблеми цього року. Серед них - порятунок біженців, які намагаються через Середземне море дістатися Європи, лісові пожежі в Каліфорнії, зіткнення між прихильниками крайніх правих рухів у США та їх противниками, сутички між поліцією та протестувальниками в Найробі, інавгурація Дональда Трампа, протести руху Black Lives Matter, пожежа багатоповерхівки Grenfell Tower, етнічні чистки в М’янмі, природні катастрофи, екологічні проблеми, браконьєрство, ключові спортивні події тощо.

До кожної з відібраних фотографій The Guardian додали коментарі фотографів, які зробили їх.

Морський коник, який пливе зі сміттям. Автор: Джастін Хоффман (Justin Hofman).

Фотограф також працює гіжом в Індонезії. Він повіз клієнтів подивитися на рифи, коли почався приплив і хвилі почали приносити сміття. Фотографу подобається цей знімок через те, що в ньому задіяні лише три основні кольори, але він зізнався, що водночас відчуває огиду, коли дивиться на нього.

Лісова пожежа у Південній Каліфорнії. Автор: Маріо Тама (Mario Tama) / Getty Images.

Автор світлини розповів, що ніколи до цього не знімав лісові пожежі. Все здавалося йому дивовижним і водночас сумним, коли він зфотографував двох пожежників, які гасили вогонь. На думку Маріо, потрібно шукати моменти проявів гуманності, навіть у таких надзвичайних умовах.

Український військовослужбовець тренується зі знаряддям, зробленим з мінометних мін. Автор: Сергій Ваганов / EPA.

Як розповів фотограф, він зробив цей знімок на позиції українських військ й на фронті є багато таких імпровізованих тренажерних залів. До початку війни Сергій Ваганов жив у Донецьку. За його словами, проросійські сепаратисти затримали його й поставили перед вибором - або працювати на їх медіа, або копати траншеї без оплати. Після цього фотограф  втік до Маріуполя й нині живе там. Він ніколи не очікував, що стане військовим фотографом.

Повну підбірку фотографій від редакції The Guardian дивіться за посиланням. Фото на обкладинці - світлина фотографині Стефані Кіт (Stephanie Keith) з протестів руху Black Lives Matter у січні 2017 року. 

Нагадаємо, раніше газета The Guardian назвала фотографом року кореспондентку Зохру Бенсемру з Reuters.

ms.detector.media