ms.detector.media
MediaSapiens
Reuters
28.12.2017 13:11
Facebook заблокувала Кадирова через внесення його до санкційного списку США
Facebook заблокувала Кадирова через внесення його до санкційного списку США
Акаунти голови російського регіону Чечні Рамзана Кадирова в соціальних мережах Facebook і Instagram заблоковано через внесення його до санкційного списку США.

Про це повідомило російське видання «Ведомости»  з посиланням на відповідь прес-служби Facebook.

«Нам стало відомо і ми підтверджуємо, що акаунти належали особі або велися від особи, яка входить до переліку громадян особливих категорій і заборонених осіб США і на яку поширюється дія торгово-економічних санкцій США. У зв'язку з цим Facebook несе юридичне зобов'язання деактивувати акаунти цієї особи», — йдеться в відповіді Facebook.

Нагадаємо, сторінки Рамзана Кадирова зникли 23 грудня. Як пише  «Радіо Свобода», глава Чечні був внесений США в список санкцій за так званим «законом Магнітського». Кадирова звинуватили в причетності до порушень прав людини в Чечні.

У політика було понад 3 мільйони підписників на його російськомовному аккаунті у Instagram і понад 750 тисяч на Facebook.

У міністерстві преси та інформації Чечні назвали блокування Кадирова у Facebook та Instagram «брудною кібератакою» з боку влади США.

Слідом за Кадировим з Instagram пішли голова парламенту Чечні Магомед Даудов і всі депутати. Даудов, зокрема, заявив, що закриє свій аккаунт доти, поки сторінка його «дорогого брата Рамзана Кадирова знову не набуде свого гідного господаря».

Meduza звернула увагу, що 24 грудня на місці акаунта Рамзана Кадирова в Facebook з'явилася нова сторінка. Вона називається «Ваша подорож — наша турбота» і пов'язана з маловідомим пошукачем авіаквитків UAN. Схоже, що автори сторінки змогли зайняти сторінку Кадирова з великою кількістю підписників. Сторінка ж глави Чечні в Instagram поки залишається порожньою. 

Нагадаємо, глава Чечні звинуватив  американський уряд у тиску на соцмережі, а російський регулятор Роскомнагляд вимагав пояснень від компанії Facebook, якій належить також соцмережа Instagram виявилися заблокованими.

ms.detector.media