ms.detector.media
MediaSapiens
27.12.2017 14:23
«Інтерньюз-Україна» видала книжку про боротьбу України з російською пропагандою
«Інтерньюз-Україна» видала книжку про боротьбу України з російською пропагандою
Громадська організація «Інтерньюз-Україна» презентувала книгу «Слова та війни: Україна стикнулася з кремлівською пропагандою» («Words and Wars: Ukraine facing Kremlin Propaganda»).

У організації повідомили, що книга є оглядом українського досвіду боротьби з російською пропагандою та дезінформацією.

«Роки війни на сході Україні та роки війни в тилу — інформаційної війни, боротьби з кремлівською пропагандою та дезінформацією. Які уроки Україна засвоїла? Чи може цей досвід бути корисним для європейських держав? Як саме? У новій книзі "Words and Wars: Ukraine facing Kremlin Propaganda" українські експерти аналізують уроки протидії пропаганді та надають рекомендації для українського уряду і міжнародної спільноти», — повідомили в «Інтерньюз-Україна».

Книжка має 7 авторів — це Артем Бабак, Тетяна Матичак, Віталій Мороз, Марта Пухач, Руслан Мініх, Віталій Рибак та Володимир Єрмоленко. Для книжки вони підготували власні дослідження, а також провели інтерв’ю з ключовими українськими громадськими організаціями (серед яких «Детектор медіа», ІМІ, АУП, StopFake тощо) та експертами для вивчення російської пропаганди, фактчекінгу та інформаційної безпеки. 

Ілюструвала публікацію Надія Мачкаріна.

«Інтерньюз-Україна» акцентує на тому, що в «Words and Wars: Ukraine facing Kremlin Propaganda» вперше зроблено такий комплексний аналіз питання.

Наразі книжка є в вільному доступі в мережі англійською мовою, проте планується й український переклад.

Публікація книги відбулася за підтримки Європейського Союзу та Міжнародного фонду «Відродження» в рамках проекту «Громадянська синергія» та під егідою Української національної платформи Форуму громадянського суспільства Східного партнерства. 

Нагадаємо, нещодавно німецька організація Академія Interlink з налагодження міжнародного діалогу й журналістики (The Interlink Academy for International Dialog and Journalism) підготувала український переклад книжки відомого американського медіаексперта Дена Ґіллмора  «Mediactive».

ms.detector.media