ms.detector.media
MediaSapiens
BuzzFeed
25.12.2017 11:14
Facebook більше не буде позначати фейкові новини
Facebook більше не буде позначати фейкові новини
Соцмережа Facebook прибере позначки «Disputed» («Спірна») біля фейкових новин.

Натомість Facebook буде показувати користувачам посилання на релевантні матеріали («Related Articles»), повідомляється у блозі компанії.  

Дослідження, проведене Facebook, показало, що спеціальна позначка «Disputed» давала зворотний ефект: вона сприяла закріпленню глибоко укорінених переконань в користувачів.

У Facebook вважають, що посилання на додаткові матеріали щодо тієї чи іншої теми допоможуть користувачам розпізнати фейковий новини і, таким чином, дозволять запобігти їх поширення в соціальній мережі.

Нагадаємо, у березні цього року Facebook почала співпрацю з низкою фактчекінгових організацій та запровадила позначку «Disputed» («Спірна») біля фейкових новин.

Також MediaSapiens писав про останні тенденції в боротьбі з фейками та чому лише спростовувати їх недостатньо. Так,  дослідження, опубліковане комунікаційною лабораторією The Opportunity Agenda, показало схожий результат, що й аналіз компанії Facebook: навіть якщо у експертів існує безліч фактів та аргументів для спростування фейкової історії, вони можуть змусити читачів зайняти позицію оборони і ще глибше повірити в неправдиву історію. Люди, які сильно у щось вірять, просто відкидають факти, які не відповідають їхнім переконанням.  

ms.detector.media