ms.detector.media
MediaSapiens
112.ua
22.12.2017 12:23
ЄС заснував групу реагування на кіберзагрози
ЄС заснував групу реагування на кіберзагрози
20 грудня Європейський Союз заснував групу із реагування на кіберзагрози, спрямовані проти всіх його інституцій, органів та агенцій.
Про це йдеться на сайті Ради Європи.
 
Група під назвою CERT-EU буде постійною й тісно співпрацютиме з внутрішніми командами, відповідальними за інформаційну безпеку інституцій ЄС та партнерами з НАТО. Крім того, CERT-EU підтримуватиме зв'язки з різноманітними компаніями з інформаційної безпеки в державах-членах ЄС та інших країнах. Це відбуватиметься задля обміну інформацією про загрози та способи їх знешкодження. 

CERT-EU є учасником мережі національних та урядових Груп з питань реагування на інциденти в галузі комп'ютерної безпеки (Computer Security Incident Response Teams), які були створені Директивою щодо безпеки мережевих та інформаційних систем.

Як повідомляє «Укрінформ», профільний єврокомісар Марія Габріел з цього приводу повідомила, що нова структура повинна забезпечити ефективну відповідь на кібератаки, що також несуть загрозу для громадян. 

Нагадаємо, у жовтні Європейський парламент запропонував більше інвестувати в сферу кібербезпеки.

У листопаді міністри оборони країн-членів Північноатлантичного альянсу (НАТО) схвалили рішення про створення нової структури – Центру кібероперацій.

ms.detector.media