ms.detector.media
MediaSapiens
Getty Images
22.12.2017 10:08
Британія та Польща разом протидіятимусь російській дезінформації – Мей
Британія та Польща разом протидіятимусь російській дезінформації – Мей
21 грудня прем'єр-міністерка Великої Британії Тереза Мей під час візиту до Польщі заявила, що країни співпрацюватимуть в питанні протидії дезінформації, яку поширює Росія.

Про це інформує DW.

«Ми домовилися зміцнювати співробітництво, спрямоване на боротьбу з російською дезінформацією в регіоні ... і ми вкрай стурбовані спробами Росії використовувати інформацію як зброю», – заявила британська прем'єр-міністерка після зустрічі зі своїм польським колегою Матеушем Моравецкій в Варшаві.

За словами пані Мей, Кремль прагне підірвати систему, що спирається на міжнародні норми, але йому не вдасться це зробити.

Як повідомляла ВВС, 13 листопада під час промови в Лондоні Тереза Мей жорстко розкритикувала Росію, звинувативши її у втручанні у вибори, кібератаках на установи по всій Європі (зокрема Міністерство оборони Данії та німецький Бундестаг), агресії на Донбасі та незаконній анексії Криму.

Тоді в своєму виступі прем'єр-міністерка Великої Британії відзначила, що уряд Володимира Путіна намагається «підірвати вільні суспільства, поширюючи фальшиві історії, щоб посіяти розбрат на Заході».

«Ми знаємо, чого ви прагнете, й у вас нічого не вийде. Тому що ви недооцінюєте стійкість наших демократій, вільне та відкрите суспільство і прихильність західних країн альянсів, які нас пов'язують. Ми вдамося до необхідних заходів аби протидіяти російській діяльності», – підкреслила Тереза Мей.

Нагадаємо, у жовтні глава МЗС Великої Британії Борис Джонсон розкритикував депутатів з Лейбористської партії за часту появу в ефірах державного російського телеканалу Russia Today. На його думку, таким чином вони легітимізують російську пропаганду.

ms.detector.media