ms.detector.media
MediaSapiens
thequint.com
20.12.2017 16:26
Google, Facebook і Twitter можуть знову допустити на ринок Китаю
Google, Facebook і Twitter можуть знову допустити на ринок Китаю
Представники китайських регулюючих органів заявили, що сервіси компаній зможуть повернутися на ринок, якщо вони погодяться виконувати місцеві закони.

Про це повідомляє Reuters. Зараз діяльність Google, Facebook і Twitter в Китаї заблокована. Генеральний директор Бюро міжнародної співпраці в Адміністрації кіберпростору Китаю Ци Ксіаоксіа (Qi Xiaoxia) заявив, що якщо «вони захочуть повернутися, ми вітаємо їх». Однак головною умовою для цього є обов'язкове дотримання китайських законів і правил.

Так, від компаній вимагають зберігати дані на місцевому рівні, а також не поширювати інструменти, що дозволяють користувачам обходити «Великий китайський фаєрвол» – фільтр інтернет-контенту, який почали створювати в Китаї ще у 1998 році. Наприклад, Apple працює в Китаї, але при цьому видалила в китайському магазині додатків будь-які застосунки для VPN.

Нагадаємо, раніше цього року в Китаї чоловіка посадили до в’язниці за продаж VPN-програм. Арешт підприємця відбувся на хвилі боротьби влади за контроль над мережею. У січні цього року китайський уряд розпочав кампанію проти використання VPN. Під тиском уряду компанія Apple видалила 60 програм з китайського магазину додатків, які дозволяли користувачам переглядати веб-сторінки за допомогою VPN. За це рішення компанія зазнала різкої критики. Водночас багатонаціональним компаніям, які працюють в межах Китаю, як і раніше дозволяється використовувати VPN для доступу до корпоративних ресурсів та сервісів.

ms.detector.media