ms.detector.media
MediaSapiens
Infotag
20.12.2017 13:07
Президент Молдови відмовився підписати закон про боротьбу з російською пропагандою
Президент Молдови відмовився підписати закон про боротьбу з російською пропагандою
Президент Молдови Ігор Додон відмовився затверджувати закон про боротьбу з російською пропагандою.

Як повідомляє сайт Deschide, про це президент написав на своїй сторінці в Facebook. «Повернув парламенту так званий "Закон про боротьбу з російською пропагандою".

Повторно вказую на антидемократичний характер цього закону, спрямованого на обмеження свободи слова і плюралізму думок», - написав Ігор Додон.

На думку президента цим законом відбувається «грубе порушення конституційних прав більшості населення Республіки Молдова». У своєму дописі він також зазначив, що близько 70% молдовських громадян «вважають Російську Федерацію дружньою державою».

Раніше парламент Молдови підтримав у першому і другому читаннях законопроект про зміну Кодексу про телебачення і радіо. Ним передбачалося запровадити захист інформаційного простору і забезпечення європейських стандартів подання політичної інформації. Законопроект також передбачає обмеження трансляції та ретрансляції на території Молдови інформаційно-аналітичних, політичних і військових передач з країн, які не ратифікували Європейську конвенцію про транскордонне телебачення. Під його дію підпадають і передачі з Росії.

Після ухвалення закнопроекту парламентом, президент Молдови Ігор Додон заявив, що не підпише закон. За його словами, цей закон погіршить партнерські стосунки країни з РФ.

ms.detector.media