ms.detector.media
MediaSapiens
anfenglish.com
19.12.2017 17:30
Стамбульський суд відпустив німецьку журналістку Мешале Толу
Стамбульський суд відпустив німецьку журналістку Мешале Толу
18 грудня німецький суд відпустив німецьку журналістку та перекладачку Мешале Толу (Meşale Tolu), яка пробула за ґратами 7 місяців.

Про це повідомляє DW.

Проте розслідування проти пані Толу триватиме. Їй заборонено залишати територію Туреччини. Турецька влада обвинувачує журналістку та ще 17 громадян Туреччини у пропаганді тероризму та участі у терористичній організації. 

«Її звільнили з попереднього ув'язнення. Вона на волі, і це чудово», – зазначила з цього приводу речниця МЗС ФРН Марія Адебар (Maria Adebahr).

Згодом канцлерка ФРН Анґела Меркель (Angela Merkel) привітала звільнення Мешале Толу, проте зауважила, що ці новини «не є повністю добрими, оскільки їй не дозволено залишати країну і тому що судовий процес проти неї все ще продовжується». 

Як пише DW, 33-річна німкеня турецького походження Мешале Толу, яка працювала на прокурдське інформагентство лівого спрямування Etha, була заарештована правоохоронцями Туреччини 30 квітня цього року. 

У лютому в Туреччині заарештували ще одного німецького журналіста. Кореспондент німецького видання Die Welt Деніз Юджель (Deniz Yücel) був затриманий в Стамбулі. За турецькими законами, він може утримуватись в попередньому ув'язненні до п'яти років.

У квітні президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що виключає можливість видачі медійника Німеччині. Він також зазначив, що поки він залишається при владі, Юджеля не звільнять. Ердоган наголосив, що у влади є докази, що німецький журналіст є «справжнім шпигуном» і «терористом», пов'язаним із забороненою в Туреччині «Робітничою партією Курдистану» (РПК). Проте в липні стало відомо, що президент Туреччини хоче обміняти німецького журналіста на двох турецьких генералів.

ms.detector.media