ms.detector.media
MediaSapiens
techcrunch.com
13.12.2017 09:26
Apple купує сервіс для розпізнавання музики Shazam
Apple купує сервіс для розпізнавання музики Shazam
Американська компанія Apple придбає британський музичний додаток Shazam.

Про це першим повідомило видання TechCrunch, назвавши приблизну суму угоди – 400 мільйонів доларів

Пізніше Shazam і Apple підтвердили укладення угоди про купівлю, але не повідомили за яку ціну. 

Компанія Shazam є одним із перших стартапів у царині музичних онлайн-плеєрів. Вона була заснована у 1999 році. Shazam розробила додаток, який за допомогою мікрофонів на смартфонах чи комп'ютерах розпізнає музику за короткими аудіозаписами. Наприклад, завдяки ньому можна дізнатися, яка пісня лунає в кафе чи магазині.

«Ми дуже раді, що Shazam та його талановита команда приєднаються до Apple, – йдеться в коментарі американської корпорації. – З моменту запуску App Store, Shazam завжди був одним із найпопулярніших додатків для iOS. Сьогодні він використовується сотнями мільйонів людей у всьому світі на різних платформах. Apple Music та Shazam підходять одне одному, адже їх об'єднує пристрасть до відкриття музики та надання чудового музичного досвіду нашим користувачами. У нас є цікаві плани, і ми з нетерпінням очікуємо воз'єднання з Shazam, яке відбудеться після схвалення сьогоднішньої угоди».

Джерела TechCrunch також стверджують, що перемовини Shazam з Apple тривали близько п'яти місяців і стартували після того, як британська компанія провела переговори з іншими фірмами, зокрема Snapchat та Spotify.

Значну частину прибутків Shazam отримує від комісії із перенаправлень на Apple iTunes Store, де користувачі можуть придбати музику, яку шукають.

Постінвестиційна оцінка вартості Shazam становила понад 1 мільярд доларів, що є значно більшою сумою за 400 мільйонів, які називають ціною Аpple.

Причиною ухвалення такої угоди, за словами одного джерела TechCrunch, є те, що за всієї своєї популярності Shazam так і не знайшла міцної бізнес-моделі для успішного довгострокового майбутнього.

Нагадаємо, цього року американська корпорація Apple придбала ізраїльський проект по розпізнаванню облич RealFace.

ms.detector.media