ms.detector.media
MediaSapiens
VOA
01.12.2017 10:18
NBC звільнив ведучого за неналежну поведінку сексуального характеру
NBC звільнив ведучого за неналежну поведінку сексуального характеру
Американський телеканал NBC звільнив популярного ведучого ранкової програми Today Метта Лауера (Matt Lauer) за неналежну поведінку сексуального характеру.

Про це повідомив «Голос Америки».

«Метт Лауер звільнений з NBC News. У понеділок увечері ми отримали скаргу від колеги про неналежну поведінку сексуального характеру на роботі з боку Метта Лауера. В результаті ми вирішили розірвати його контракт», –  йдеться в заяві телеканалу.

Попри те, що це перша скарга на пана Лауера за 20 років його роботи на NBC, у телеканалу «є підстави вважати, що це не єдиний такий випадок».

Рішення озвучили у середу на програмі Today колеги Лауера Саванна Ґатрі і Года Котб, зазначивши, що «це сумний ранок» і їх «серце розбите».

Нагадаємо, активна дискусія про сексуальні домагання в кіноіндустрії та шоу-бізнесі почалася після розслідування щодо американського продюсера Гарві Вайнштейна, який десятками років відкуплявся від звинувачень в сексуальному переслідуванні. Після того, як правда стала відомою, Вайнштейна звільнили з The Weinstein Company, а його дружина Джорджина Чапман подала на розлучення.  Також числені жертви продюсера почали відкрито заявляти про його неприпустиму поведінку, серед них - відомі акторки Анджеліна Джолі та Гвінет Пелтроу.

У мережі також з’явилася ціла низка хештегів та флешмобів, присвячених сексуальному насильству: #MeToo (Я також), #ItWasMe (Це була/був я),  #BalanceTonPorc (дослівно –«вгамуйте свиню») у франкомовному сегменті мережі, #IchAuch (Мене теж) в німецькомовному.

У листопаді іншого американського телеведучого –Чарлі Роуза (Charlie Rose) – також звинуватили в сексуальних домаганнях.

А після того, як стало популярного актора Кевіна Спейсі звинуватили в домаганнях до підлітка, компанія Netflix закрила серіал «Картковий будинок», в якому він виконував головну роль.

ms.detector.media