ms.detector.media
MediaSapiens
bgr.in
30.11.2017 15:26
YouTube запускає свій аналог функції «історії»
YouTube запускає свій аналог функції «історії»
Відеохостинг YouTube оголосив про запуск нового формату відео під назвою Reels.

Як повідомляє The Verge, нова функція на YouTube дуже нагадує формат, вперше запропонований месенджером Snapchat та потім запроваджений і в іншій популярній мережі - Instagram.

Відео Reels будуть доступні на окремій вкладці в каналі користувача. Також ролики в ній не будуть зникати через 24 години, а залишаться доступними для подальшого перегляду. Reels стане частиною розділу YouTube Community, доступного авторам каналів з більш ніж 10 тисячами підписників.

Як зазначає The Verge, серед користувачів є запит на більш простий інструмент публікації роликів, які не відповідають формату класичних повноцінних YouTube-відео. Для того, аби скористатися нвоим форматом, користувачам потрібно записати коротке відео до 30 секунд й потім на нього можна накласти фільтри, стікери, текст та музику.

Reels поки що запущений в режимі тестування й доступний обмеженій кількості користувачів.

Як писав MediaSapiens, нещодавно YouTube опинився у центрі скандалу через відеоролики, які експлуатують дітей.  Журналісти BuzzFeed  звернули увагужурнаілсти BuzzFeed. В знайдених журналістами роликах дітей знімають в недоречно відвертому одязі чи у вразливій позиції, наприклад, змушують грати «в лікаря» разом з дорослими, прикидатися, що вони їдять фекалії з підгузників, розігрувати сцени з викраденням. При цьому ролики набирають мільйони переглядів.

Наступного дня усі канали й відео, про які журналісти BuzzFeed повідомили YouTube, були видалені за порушення правил сервісу.  Також платформа повідомила, що відтепер блокуватиме ті відео, у яких зображені реальні або розіграні знущання над дітьми або членами родини.

Тим не менше, декілька великих рекламодавців повідомили про припинення співпраці з YouTube. Серед них - кондитерські гіганти Mars і Cadbury, супермаркет Lidl, Deutsche Bank та бренд Adidas.  

ms.detector.media