ms.detector.media
MediaSapiens
Nieman Lab
28.11.2017 15:08
Twitter помилково заблокував один з акаунтів The New York Times
Twitter помилково заблокував один з акаунтів The New York Times
Акаунт @nytimesworld, який належить виданню The New York Times й має 1,9 мільйона підписників, випадково заблокували на добу.

Як повідомляє BBC, інцидент трапився в суботу, однак до кінця розібратися в ситуації сторони змогли лише тепер. Після того, як акаунт опублікував пост про канадського прем'єр-міністра Джастіна Трюдо, він був заблокований «за порушення правил спільноти через поведінку, що підтримує поширення ненависть». Сервісу Twitter знадобилося більше доби, аби переглянути причини блокування @nytimesworld й виправити помилку. Зазвичай акаунт @nytimesworld робить близько 100 твітів щодня.

У Twitter пояснили, що «один з агентів припустився помилки», позначивши акаунт як порушника, й пообіцяли звернути увагу на цю проблему та не робити подібних помилок у майбутньому.

Нещодавно The New York Times зазнала різкої критики, значною мірою й серед користувачів Twitter, за статтю про 29-річного американця Тоні Ховатера (Tony Hovater), який є прихильником крайніх правих поглядів. На думку частини читачів The New York Times, таким чином газета нормалізує білий націоналізм. У Twitter зазначили, що дискусія навколо цієї публікації й блокування акаунту @nytimesworld ніяк між собою не пов’язані.

Раніше сам сервіс Twitter розкритикували за верифікацію акаунта Джейсона Кесслера (Jason Kessler), відомого ультраправого активіста, який організував марш в Шарлотсвіллі. Тоді автомобіль в’їхав у натовп противників маршу, внаслідок чого загинула активістка Хізер Хейєр. Верифікація акаунта Джейсона Кесслера викликала гнів та обурення інших користувачів. Вони сприйняли «галочку» в його профілі як підтримку ідей Кесслера.

У відповідь на критику соцмережа пообіцяла переглянути правила верифікації й призупинила видачу «синіх галочок», поки проблема залишається невирішеною.

Згодом Twitter почав відкликати позначки про верифікацію у профілів, які порушують його нові правила щодо поширення мови ворожнечі, просування насильства чи прямі нападки на інших людей.

ms.detector.media