ms.detector.media
MediaSapiens
Entertainment
28.11.2017 13:03
В Google смартфони навчили розпізнавати, коли в них заглядають сторонні люди
В Google смартфони навчили розпізнавати, коли в них заглядають сторонні люди
Інженери Google Хі Чжун Рю (Hee Jung Ryu) і Флоріан Шрофф (Florian Schroff) розробили «захист екрану», який здатний розпізнавати, коли сторонні люди заглядають у ваш смартфон.

Вони експериментвали з фронтальною камерою смартфонів Google Pixel й штучним інтелектом, який фіксує рухи очей. Таким чином нова технологія може виявити, чи на екран дивиться більше, ніж одна людина, й попередити про це власника смартфону пише Quartz.

Очікується, що новинку, яка отримала назву електронний захист екрану, буде представлено на початку грудня на Конференції з систем нейроінформації в Каліфорнії, США. Інженери розповіли, що система працює з різними умовами освітлення та в різних позиціях й може розпізнати погляд людини за 2 мілісекунди. Технологію можна вмикати й вимикати, наприклад тоді, коли користувач хоче прочитати якусь таємну інформацію або переглянути відео з чутливим вмістом у громадському місці.

Як зазначає Quartz, нещодавно компанія Google випустила інструмент під назвою TensorFlow Lite, який дає розробникам можливість легше інтегрувати штучний інтелект в Android та інші мобільні пристрої.

Також раніше цього року компанія Google анонсувала нову форму навчання штучного інтелекту, яка отримала назву Federated Learning.

ms.detector.media