ms.detector.media
MediaSapiens
The Drum
28.11.2017 12:26
Facebook запускає AI-технологію, яка буде знаходити пости з суїцидальними думками
Facebook запускає AI-технологію, яка буде знаходити пости з суїцидальними думками
Соціальна мережа Facebook використовуватиме штучний інтелект для створення системи, яка виявлятиме пости з суїцидальними думками.

Штучний інтелект буде шукати спільні паттерни в постах, в яких є ознаки суїцидального настрою, пише The Drum. Окрім того, технологія буде аналізувати й коментарі до публікацій: фрази «З тобою все гаразд?» і «Чи можу я допомогти?» потенційно можуть бути індикаторами суїцидальних думок.

Facebook планує працювати зі службою швидкого реагування, аби допомагати користувачам, якщо вони цього потребують, й контактувати з ними за допомогою Messenger.

Гай Розен (Guy Rosen), віце-президент з управління продуктами на Facebook розповів, що за минулий місяць компанія зв’язалася із 100 користувачами, в постах яких технологія виявила суїцидальні думки.

Про тестування подібної технології в Facebook стало відомо у березні цього року. Тоді алгоритм знаходив користувачів, які, можливо, планують накласти на себе руки, й відправляв їх профілі на перегляд модераторам-людям.

Раніше цього року Facebook отримала скаргу на пряму відеотрансляцію самогубства. Працівники соцмережі звернулися в поліцію і правоохоронцям вдалося запобігти суїциду. Після цього CEO компанії Марк Цукерберг повідомив про плани компанії найняти три тисячі модераторів для моніторингу прямих трансляцій та відеороликів на платформі.

ms.detector.media