ms.detector.media
MediaSapiens
27.11.2017 14:45
До 29 січня – подача заявок на півторарічне навчання від DW
До 29 січня – подача заявок на півторарічне навчання від DW
Медіакомпанія Deutsche Welle починає прийом документів на програму навчання мультимедійній журналістиці Journalism Traineeship (німецькою мовою: DW-Volontariat).

Про це пише DW.

Програма триватиме 18 місяців, впродовж яких учасники не лише прослухають лекції та семінари, а й стажуватимуться в різних редакціях і корпунктах DW. Навчання розпочнеться у вересні 2018 року.

Навчання у рамках DW-Volontariat відбуватиметься англійською та німецькою мовами й пройде в двох містах Німеччини: Бонні та Берліні. Протягом усього терміну програми учасники  отримуватимуть зарплату.

Стажерів навчатимуть роботі на телебаченні, радіо та в онлайн-журналістиці. Учасники отримають велику кількість навчиків: від майстерності телеведучого до мультимедійного сторітеллінгу, роботи в соціальних мережах і в жанрі журналістських розслідувань.

Після кожної теоретичної частини відбуватиметься стажування в одній з редакцій DW: в Бонні, Берліні або корпункті в Вашингтоні, Москві чи Брюсселі. В кінці навчання стажери підготують власні проекти. У випускників програми буде також шанс влаштуватися на роботу в медіакомпанії.

Для участі в програмі кандидат повинен мати диплом про вищу або професійну освіту (будь-який, не обов'язово з медіаспеціальності).

Другою вимогою є досвід роботи в сфері журналістики, підтверджений портфоліо робіт.

Володіння однією з тридцяти мов редакції – ще одна обов'язкова умова для цьєї навчальної програми. Особливо затребуваними є російськомовні кандидати, а також носії турецької і перської мов, суахілі та хауса.

Претенденти на участь в програмі повинні добре знати англійську та німецьку мови.

Подати документи на програму DW-Volontariat можна за допомогою онлайн з 1 грудня 2017 року по 29 січня 2018 року.

Нагадаємо, до 4 січня триває подача заявок на двотижневе навчання в Німеччині та Польщі Fellowships at Auschwitz for the Study of Professional Ethics (FASPE) для студентів аспірантури та нещодавніх випускників факультетів журналістики.

ms.detector.media