ms.detector.media
MediaSapiens
Time Inc.
27.11.2017 10:05
Медіакомпанію Time Inc. продадуть за 1,8 мільярда доларів
Медіакомпанію Time Inc. продадуть за 1,8 мільярда доларів
Американська компанія Meredith Corporation купує Time Inc., яка видає журнали Time, Sports Illustrated, Fortune, Entertainment Weekly та People, за $ 1,8 млрд.

Як повідомляє The Guardian, угоду закриють за фінансової допомоги братів Чарльза і Девіда Кох, які є власниками Koch Industries, другої за величиною приватної компанії в США. Вони запропонували Meredith Corporation $ 650 млн., аби компанія змогла купити Time Inc.

Продаж Time Inc. пов’язаний зі зниженням виручки протягом останніх років, пише The New York Times. В тому числі, через недостатнє залучення нових цифрових технологій. У листопаді 2016 року борг Time Inc оцінювався в близько $ 1,4 млрд. А в 2014 році капіталізація видавництва скоротилася на 50% через песимістичні прогнози щодо майбутнього друкованих медіа.

Згідно з повідомленням самої Meredith Corporation, угода передбачає виплату $ 18,50 за кожну акцію Time Inc., й з урахуванням боргу сума покупки складе $ 2,8 млрд. Сторони планують завершити угоду в перші три місяці 2018 року.

При об'єднанні Meredith corp. і Time Inc., аудиторія компанії в цілому досягне 135 млн осіб, пише Reuters.  При цьому представники Koch Industries, яка надає частину коштів для покупки, не отримають місць в раді директорів компанії після злиття й не матимуть права впливати на редакційну політику видань, що належать їй.

Нагадаємо, нещодавно стало відомо про покупку видання Mashable видавничим домом Ziff Davis за 50 мільйонів доларів. Хоча ще в березні минулого року Mashable оцінювався у 250 мільйонів доларів.

ms.detector.media