ms.detector.media
MediaSapiens
The New Daily
23.11.2017 11:16
Facebook створює новий інструмент для відстеження акаунтів «фабрики тролів»
Facebook створює новий інструмент для відстеження акаунтів «фабрики тролів»
Соцмережа Facebook додасть новий інструмент, завдяки якому користувачі зможуть перевірити, чи читали вони пости, зроблені «фабрикою тролів».

Про це Facebook написала у своєму офіційному блозі. Інструмент з'явиться в розділі «Довідковий центр» (Help center) до кінця року. «Ми незабаром створимо портал, який дозволить користувачам дізнатись, які з сторінок Агенства інтернет досліджень у Facebook чи Instagram вони могли “лайкнути” чи підписатися на них в період з січня 2015 року по серпень 2017 року», - йдеться у блозі компанії.

Скріншот з нового інструменту, анонсованого Facebook

Згідно з повідомленням, створення такого порталу є частиною зусиль Facebook зробити свою роботу більш прозорою. «Важливо, аби люди зрозуміли, як з-за кордону намагалися посіяти розбрат і недовіру за допомогою Facebook перед і після виборів у США 2016 року», - зазначає соцмережа.

Нагадаємо, російське видання РБК раніше писало про те, як саме працював «американський відділ» кремлівської «Фабрики тролів» під час виборів президента США й опісля них. У середньому на тиждень «Фабрика тролів» генерувала близько 1 тисячі одиниць контенту – текстів, фотографій та відеороликів.

ms.detector.media