ms.detector.media
MediaSapiens
Getty Images
22.11.2017 12:00
Uber заплатила хакерам, щоб приховати інформацію про крадіжку даних 57 млн осіб
Uber заплатила хакерам, щоб приховати інформацію про крадіжку даних 57 млн осіб
Компанія Uber заплатила хакерам 100 тисяч доларів, аби вони видалили вкрадені дані 57 мільйонів і не розголошували інформацію про інцидент.

Про це дізналося агентство Bloomberg.

Хакери атакували Uber ще у жовтні 2016 року. Зловмисники отримали доступ до імен, адрес електронної пошти та номерів мобільних телефонів 50 мільйонів користувачів Uber з різних країн світу. Також у них опинилися особисті дані семи мільйонів водіїв, включно з 600 тисячами номерів водійських прав працівників із США.

Як стверджує керівництво Uber, хакери не встигли скористатися інформацією. Компанія, проте, відмовилася повідомити персоналії хакерів.

В Uber повідомили, що в 2016 році двом хакерам вдалося проникнути в акаунти користувачів онлайн-ресурсу для розробників GitHub. Там вони знайшли логіни і паролі Uber із доступом до платформ хмарних сервісів Amazon Web Services, де зберігалися дані про водіїв та пасажирів компанії. Потому зловмисники сконтактували з керівництвом Uber й почали вимагати грошей.

«Усе це не мало б статися, і я не буду виправдовуватися, — заявив виконавчий директор Uber Дара Хосровшахі. — Ми змінюємо наш спосіб ведення бізнесу. Я не можу стерти минуле, але можу пообіцяти від імені кожного співробітника Uber, що ми вчитимемося на помилках».

Після інциденту компанія вжила заходів із посилення захисту даних, а також розпочала співпрацю з компанією з кібербезпеки Mandiant, аби розслідувати подію.

Як пише ВВС, наразі Uber може зазнавати збитків не від хакерської атаки, а від приховування цього інциденту, адже регулятори вимагають, аби всі компанії повідомляли про хакерські атаки. Із компанії минулого року пішов засновник та колишній голова Uber Тревіс Каланік, який знав про інцидент, а коли стало відомо про хакерську атаку — й очільник служби безпеки Uber Джо Салліван.

Uber вже штрафували у січні на 20 тисяч доларів, через те, що вона не повідомила про витік персональної інформації десятків тисяч водіїв у США в 2014 році.

Нагадаємо, у лютому Google звинуватила Uber у крадіжці технологій безпілотного автомобіля.

 

ms.detector.media