ms.detector.media
MediaSapiens
kickstarter.com
20.11.2017 14:45
Kickstarter запускає новий онлайн-майданчик для творчих людей
Kickstarter запускає новий онлайн-майданчик для творчих людей
Краудфандингова платформа Kickstarter анонсувала запуск онлайн-майданчика Drip, який допомагатиме знайти фінансування фотографам, кінематографістам, письменникам, дизайнерам та іншим творчим особистостям.

Про це йдеться на сайті Kickstarter.

Онлайн-майданчик Drip існує з 2012 року. З його допомогою молоді незалежні музичні гурти раніше отримували матеріальну підтримку від корисувачів, які підписувалися на їх оновлення. Kickstarter побачила в проекті, який збирався закриватися, потенціал та придбала Drip. Відтепер платформа ставить на меті популяризувати діяльність молодих митців із різних царин культури.

Слоган платформи Drip звучит так: «Kickstarter — для проектів, Drip — для людей».

Кожен митець має можливість створити на Drip свою сторінку, на якій публікувати власні роботи. Користувачі за невелику плату зможуть підписуватися на ці сторінки, знайомлячись з творчістю молодих митців та підтримуючи їх. Цього разу мова йде не про підтримку конкретних проектів, а в цілому творчості певної особистості в процесі її розвитку.

У Kickstarter зазначають, що попри наявність таких сервісів як Flattr, Patreon та Steady, у мережі все одно не вистачає інструментів для митців.

«Залишаються великі групи художників і творців, які не бачать підписки відповідними своїй творчій практиці. Завдяки новому проекту Drip ми хочемо це змінити», - заявили в компанії.

Ключовим завдання Drip є зберегти незалежність митця. У компанії вважають, що всі роботи, які творчі люди опублікували в мережі та відносини, які вони побудували там, мають належати їм, а не платформам. Тож митці, які зареєструються на Drip, зможуть безпечно експортувати свій контент на інші майданчики. 

Уже зараз на Drip можна знайти і підписатися на сторінки понад 60 художників, яких обрала команда Kickstarter. Компанія обіцяє запустити роботу онлайн-майданчика на початку 2018 року.

Нагадаємо, за допомогою краудфандингу на Kickstarterамериканський письменник Чак Паланік зібрав гроші на екранізацію своєї книги «Колискова». За три тижні йому перерахували 250 тисяч доларів.

ms.detector.media