ms.detector.media
MediaSapiens
The Epoch Times
16.11.2017 14:07
Європарламент закликав до незалежного розслідування вбивства журналістки на Мальті
Європарламент закликав до незалежного розслідування вбивства журналістки на Мальті
Європейський парламент схвалив резолюцію, що закликає Єврокомісію ініціювати незалежне міжнародне розслідування вбивства мальтійської журналістки Дафни Каруани Галіції (Daphne Caruana Galizia).

Парламент вважає, що до цього розслідування потрібно залучити Європол. У резолюції також йдеться про те, що Єврокомісія має «розпочати діалог з мальтійським урядом про функціонування верховенства права на Мальті» й переконатися у тому, що країна дотримується правил боротьби з відмиванням грошей та банківських правил.

«Європарламент зазначає, що незалежність правоохоронних і судових органів Мальти може бути скомпрометована, оскільки інтереси окремих осіб почали впливати на процес прийняття державних рішень для досягнення особистих цілей», - зазначається в прийнятій резолюції.

Окрім того, парламентарі зажадали розкриття деталей щодо програми з продажу громадянства Мальти та ЄС особам, які не є громадянами ЄС.

Раніше речник Єврокомісії Маргарітіс Схінас (Margaritis Schinas) повідомив, що Єврокомісія засуджує вбивство Дафни Каруани Галіції та підкреслив важливість права журналістів на розслідування й незручні питання.

Згодом Європейський парламент назвав залу для співробітників ЗМІ у своїй будівлі на честь вбитої на Мальті журналістки-розслідувачки.

ms.detector.media