ms.detector.media
MediaSapiens
NBC Washington
14.11.2017 12:10
Трамп-молодший вів таємну переписку з Wikileaks напередодні виборів президента США
Трамп-молодший вів таємну переписку з Wikileaks напередодні виборів президента США
Анонімне джерело надало журналу The Atlantic переписку Дональда Трампа-молодшого й Wikileaks в особистому чаті у Twitter.

Сам Трамп-молодший вважає, що переписку журналістам вибірково злив один з розслідувальних комітетів Конгресу. «Як іронічно!», - написав він, виклавши далі три пости зі скріншотами обмінів повідомленнями з Wikileaks.

Переписка почалася 20 вересня 2016 року з повідомлення Wikileaks. Сайт попередив Трампа-молодшого про те, що невдовзі буде запущений ресурс з даними про зв'язок Дональда Трампа з Володимиром Путіним. Трамп-молодший відповів, що він не знає, хто стоїть за цим ресурсом, але поцікавиться цим питанням, й подякував Wikileaks.

3 жовтня Wikileaks попросив Трампа-молодшого публічно прокоментувати слова Гілларі Клінтон про те, що простіше було б атакувати Джуліана Ассанжа з безпілотника. Той відповів, що слова Клінтон вже були прокоментовані і натомість просить розповісти, який злив інформації про Клінтон Wikileaks анонсували в своєму твіттері. Сайт не відповідає на це питання. З наступних скріншотів видно, що Wikileaks продовжує писати Трампу-молодшому, але той нічого не відповідає. В одному з повідомлень Wikileaks пропонує синові президента подумати над призначенням Джуліана Ассанжа послом Австралії в США.

Раніше американський журнал Time зробив старшого сина президента США головним героєм свого номеру через викриття його зв’язків з Росією, про які стало відомо з опублікованого ним у Twitter листування. На свої сторінці у Twitter старший син  очільника США оприлюднив електронні листи, з яких стало відомо, що у 2016 році він погодився поговорити з юристом з Росії щодо «засекреченої інформації дуже високого рівня», здатної скомпроментувати суперницю Дональда Трампа (Donald Trump) у президентських виборах Гілларі Клінтон (Hillary Clinton).

Сам Трамп зазначив, що опублікував листування тому, що прагне «до повної відкритості».  

ms.detector.media