ms.detector.media
MediaSapiens
The Daily Dot
10.11.2017 10:30
Twitter припинив верифікацію акаунтів через скандал з профілем ультраправого активіста
Twitter припинив верифікацію акаунтів через скандал з профілем ультраправого активіста
Сервіс мікроблогів Twitter призупинив видачу «синіх галочок» верифікації.

Таке рішення Twitter прийняв невдовзі після того, як «синю галочку» отримав акаунт Джейсона Кесслера (Jason Kessler), відомого ультраправого активіста, який організував марш в Шарлотсвіллі. Тоді автомобіль в’їхав у натовп противників маршу, внаслідок чого загинула активістка Хізер Хейєр. Верифікація акаунта Джейсона Кесслера викликала гнів та обурення інших користувачів. Вони сприйняли «галочку» в його профілі як підтримку ідей Кесслера.

У Twitter пояснили, що верифікація була задумана, як засіб підтвердження особи. Але люди почали ставитися до неї як до «символу підтримки або важливості».

«Ми визнаємо, що ми створили цю плутанину і маємо її вирішити. Ми призупинили всі процеси верифікації, поки ми працюємо над цим питанням, і скоро повідомимо про результати», - повідомила компанія.

Засновник мережі Twitter  Джек Дорсі також написав у своєму профілі, що компанії треба було реагувати швидше. «Наші працівники дотримувалися політики верифікації, однак ми зрозуміли, що протягом певного часу система була порушена і потребує переосмислення. І це наш провал, що ми цього не зробили», - пояснив він.

Як писав MediaSapiens, у Twitter почали викладати імена учасників правого маршу в Шарлотсвіллі. Вони з’являються в акаунті «Yes, Youʼre Racist». Одного з учасників, якого ідентифікували в цьому акаунті, звільнили з роботи.

ms.detector.media