ms.detector.media
MediaSapiens
Blasting News UK
09.11.2017 12:32
Facebook просить користувачів надсилати свої оголені знімки для боротьби з порнопомстою
Facebook просить користувачів надсилати свої оголені знімки для боротьби з порнопомстою
Facebook тестує свій новий інструмент для боротьби з порнопомстою в Австралії.

Як повідомляє Motherboard, користувачі мають надіслати фотографії, на яких вони зображені оголеними, в офіс Австралійського комісаріату з електронної безпеки, а потім відправити самому собі в Facebook й позначити їх спеціальним прапорцем. Після цього фото будуть переглянуті модераторами соцмережі й внесені в базу з цифровими відбитками. Таким чином система блокуватиме будь-які спроби поширення фото в мережі.

Хоча система лише тестується, але користувачів збентежив той факт, що їх знімки будуть переглядати реальні працівники з Facebook. Хоча соцмережа підкреслила, що знімки будуть розмиті перед тим, як потраплять до модераторів й їх побачить лише «спеціально підготована для цього команда». Після того, як в системі буде створено цифровий відбиток фотографії, вона буде видалена з серверів.

Як писав MediaSapiens, компанія Facebook оголосила про створення інструменту для боротьби порнопомстою (revenge porn) у квітні цього року. Тоді соцмережа пообіцяла надати користувачам можливість поскаржитися на  інтимний контент, опублікований в соцмережі без їх згоди, а також уникнути розповсюдження цих фото надалі.  Також Facebook пообіцяла блокувати акаунти, які неодноразово поширювали інтимний контент без згоди усіх його учасників.

ms.detector.media