ms.detector.media
MediaSapiens
NAMLE
06.11.2017 11:16
Сьогодні починається всесвітній Тиждень медіаграмотності
Сьогодні починається всесвітній Тиждень медіаграмотності
Щороку у листопаді традиційно відбувається Тиждень медіаграмотності, головна мета якого привернути увагу до цього набору компетентностей та їх ролі в освіті.

Так, у США темою цьогорічного Тижня медіагарамотності стала «включеність у світ, в якому є місце для голосу кожного». Досвід проведення заходів з медіагармотності США перейняли в Канади, де подібні заходи проводяться вже 11 років поспіль. Для порівняння, у США це лише третій подібний захід. Організатори тижня - Національна асоціація медіаграмотності (NAMLE) - закликають користувачів писати про медіаграмотність у Twitter, використовуючи хештеги  #medialitwk,  #mlw17 та #getsmartonline. Проведення Тиждня медіаграмотності підтримують ряд великих компаній: Facebook, Twitter, Nickelodeon. В рамках тижня будуть відбуватися тематичні вебінари, дискусії, покази фільмів та онлайн-флешмоби.

Раніше тиждень медіаграмотності - з 26 жовтня по 1 листопада - відбувся й під патронатом ЮНЕСКО. Генеральна директорка ЮНЕСКО Ірина Бокова зазначила, що нині люди мають більше доступу до інформації, ніж будь-коли раніше. Це дає як нові можливості, так і створює нові загрози. Тому однією з ключових навичок сучасної людини має стати критичне мислення. «Медійна та інформаційна грамотність і проведення Тижнів медіаграмотності дуже важливі. Ми можемо казати про появу покоління, яке народилося й виросло з цифровими технологіями. Я думаю, що нам потрібне нове покоління - цифрових громадян, з навичками критичної оцінки, верифікації, використання та трансормування інформації у знання», - вважає директорка.

Нагадаємо, раніше організація ЮНЕСКО опублікувала головні положення п'яти запропонованих нею правил щодо медійної та інформаційної грамотності.

Також MediaSapiens писав про десять необхідних компетентностей для медіаграмотності. 

ms.detector.media