ms.detector.media
MediaSapiens
Helsinki Times
31.10.2017 15:35
В Гельсінкі запровадили спеціальну посаду інтернет-офіцера
В Гельсінкі запровадили спеціальну посаду інтернет-офіцера
Новий працівник буде боротися з фейковими новинами та провокаційними повідомленнями.

Гельсінське відділення поліції повідомило про призначення старшого інспектора Теема Хокканена (Teemu Hokkanen) на посаду інтернет-офіцера. В обов’язки офіцера буде входити «підтримання порядку в мережі».

Як розповів сам пан Хокканен, людям іноді простіше написати повідомлення, ніж зателефонувати або відвідати відділок. Таким чином, одна з цілей запровадження посади інтернет-офіцера - зменшити потік повідомлень від громадськості щодо потенційно складних ситуацій чи питань. Окрім того, поліцейський буде боротися з фейковими новинами та діями, спрямованими на розпалювання національної, расової або релігійної ворожнечі.

«Найчастіше фейкові новини виникають в невеликих групах і не впливають на більші спільноти. Більшість з нас проявляє інтерес до того, що може загрожувати нормальній організації та безпеки суспільстваі», - розповів Теему Хокканен.

Серед короткострокових планів поліції - створити чат у сервісі WhatsApp та протестувати й інші соціальні платформи для комунікації з людьми.

 

Нагадаємо, нещодавно у Фінлядії відкрили Європейський центр з протидії гібридним загрозам. Зараз до діяльності центру долучилися 12 країн ЄС і НАТО. 

Також MediaSapiens писав про фінську систему освіти та узгоджену урядову політику, завдяки яким країна ефективно протидіє російській пропаганді.

 

ms.detector.media