ms.detector.media
MediaSapiens
am21.akamaized.net
13.10.2017 11:34
#WomenBoycottTwitter - в мережі почалася акція з ігнорування Twitter
#WomenBoycottTwitter - в мережі почалася акція з ігнорування Twitter
Актори та активісти закликають користувачів бойкотувати Twitter на один день після того, як мережа заблокувала акаунт Роуз МакҐавен за порушення умов та правил.

Акторка Роуз МакҐавен (Rose McGowan) виступила з критикою Бена Аффлека. Вона написала у Twitter про те, що актор знав про систематичне замовчування секс-скандалів відомого продюсера Харві Вайнштейна. Сам Аффлек заперечував, що йому було щось про це відомо.

«Чорт забирай! Я ж сказав йому припинити робити це», - процитувала акторка слова Бена Аффлека, додавши, що він бреше. Також вона в нецензурній формі послала його до біса. Після цього акаунт Роуз в Twitter був заблокований за порушення правил спільноти, що викликало хвилю обурення.

Раніше стало відомо про те, що Роуз МакҐавен була однією з жертв сексуального переслідування Харві Вайнштейна й що продюсер заплатив близько $100 тисяч за те, аби зам’яти конфлікт.  

До акції з ігнорування Twitter долучилися ряд відомих актоірв та активістів - Анна Пакін, Аліса Мілано, Марк Руффало, Хайді Мур, Джон К'юсак та Кеті Гріффін. Учасники бойкоту використовують хештег #WomenBoycottTwitter й вважають, що мережа нездатна адекватно модерувати висвітлення чутливих тем, таких як сексуальне насильство. Акція розпочалася опівночі за нью-йоркським часом і триватиме всю п’ятницю, 13 жовтня.

Про те, що американський продюсер Харві Вайнштейн десятками років відкуплявся від звинувачень в сексуальному переслідуванні, стало відомо з розслідування газети The New York Times.  Пілся того, як правда стала відомою, Вайнштейна звільнили з The Weinstein Company, а його дружина Джорджина Чапман подала на розлучення.  Також числені жертви продюсера почали відкрито заявляти про його неприпустиму поведінку, серед них - відомі акторки Анджеліна Джолі та Гвінет Пелтроу.

Минулого року в українському сегменті мережі набув поширення флешмоб #‎яНеБоюсьСказати. Під цим хештегом люди діляться своїми історіями про сексуальні домагання та насильство. Започаткувала кампанію активістка Анастасія Мельниченко. За кілька днів своїми досі нерозказаними відвертими розповідями, які шокують, і поділилися сотні людей - і жінки, і чоловіки.

ms.detector.media