ms.detector.media
MediaSapiens
YouTube/Screenshot
04.10.2017 14:10
Snapchat запустив проект з доповненою реальністю та арт-інсталяціями Джеффа Кунса
Snapchat запустив проект з доповненою реальністю та арт-інсталяціями Джеффа Кунса
Додаток для обміну фото та відео Snapchat створив проект, в якому переносить сучасні арт-об’єкти в доповнену реальність.

Принцип проекту схожий до відомої гри Pokémon GO. Користувачі за допомогою гаджетів зможуть «полювати» на твори мистецтва. Перша спільна колаборація була випущена з відомим скульптором Джеффом Кунсом. За задумом, віртуальні копії творів Кунса можна буде знайти в певних місцях в «найбільших містах світу».

Портал The Verge зазначає, що Snapchat експериментує з доповненою реальністю останні два роки. Так додаток запустив ряд ефектів, які працюють в режимі реального часу під час зйомки.

Раніше британська газета The Guardian створила проект «Limbo» з використанням VR-технології, аби показати життя біженців.  Творці проекту поставили глядача на місце шукача притулку, який прибуває до незнайомої йому країни. До цього The Guardian випустила чотири інших проекти з використанням VR-технології: про тюремне ув'язнення, лондонські підземелля, кліматичну катастрофу і про перший рік життя немовлят. Усі вони доступні за посиланням.

Віртуальну реальність для своїх проектів використовувала й американська газета The New York Times. Перший матеріал у новій технологічній версії The New York Times опублікувала в 2015 році - він був про дітей війни в Україні, які втратили свої помешкання через військові дії.

ms.detector.media