ms.detector.media
MediaSapiens
BetaNews
30.09.2017 09:35
Google планує оновити двофакторну аутентифікацію
Google планує оновити двофакторну аутентифікацію
Компанія Google вирішила створити покращений інструмент двофакторної аутентифікації для просунутих користувачів.

У компанії вирішили дати додатковий захист для тих, хто володіє важливими або секретними даними - наприклад, банкірів, політиків, керівників компаній тощо. Новий сервіс називатиметься Advanced Protection Program і потенційно буде запущений наступного місяця, повідомляє Bloomberg з посиланням на власні джерела.

Передбачається, що сервіс використовуватиме фізичні USB ключі захисту. Він також обмежить доступ сторонніх додатків і служб, які можуть підключатися до облікового запису користувача Google.

На думку Bloomberg, компанія буде поширювати Advanced Protection Program серед вузького кола користувачів, для яких кібербезпека є критично важливою, натомість пересічних власників Google-акаунтів програма ніяк не торкнеться.

В 2016 році хакери зламали пошту голови виборчого штабу Гілларі Клінтон Джона Подести. Після цього Google почала шукати способи, як підвищити безпеку користувачів, які володіють чутливою інформацією або працюють в політичному просторі.

Нещодавно стало відомо, що жертвою кібератаки стала міжнародна консалтингова компанія Deloitte. Один з адміністраторів Deloitte використовував для свого облікового запису лише пароль і не налаштував двофакторну аутентифікацію. Через цей акаунт хакери й змогли зламати системи компанії.  

Нагадаємо, раніше MediaSapiens писав про те, чому важливо налаштувати двофакторну аутентифікацію для облікових записів. Також радимо почитати про те, як оцінити ризики для своєї цифрової безпеки.

ms.detector.media