ms.detector.media
MediaSapiens
AFP/Getty Images
22.09.2017 11:04
В Індії вбили другого журналіста за місяць
В Індії вбили другого журналіста за місяць
Репортера Шантану Бховміка (Shantanu Bhowmick), який висвітлював політичні заворушення на північному сході Індії, забили до смерті під час зіткнень.

Про це повідомляє The Guardian.

На журналіста накинулися з палицями 20 вересня, коли він повідомляв про протистояння між воюючими політичними угрупуваннями та поліцією в столиці штату Тріпура Агартала.

У четвер голова штабу місцевої поліції Абхіджіт Саптарші (Abhijit Saptarshi) заявив, що в зіткненнях також постраждали більше десяти офіцерів. «Пізніше ми знайшли тіло журналіста на місці сутички»,  повідомив він.

Пан Саптарші зазначив, що у зв'язку зі смертю репортера нікого не заарештували, проте чотири людини були затримані за звинуваченнями, пов'язаними зі скоєнням насильства.

Згідно даних Комітету з захисту журналістів, після загибелі Шантану Бхомвіка кількість журналістів, вбитих в Індії з початку 1990-х років, зросла до 29. 

Нагадаємо, цього місяця в Індії вбили ще одну журналістку Гаурі Ланкеш. Її застрелили біля власного будинку в місті Бангалор (штат Карнатака) 5 вересня. Мотиви вбивства офіційно не встановлені. 6 вересня в країні почалися акції протесту журналістів і правозахисників, яких обурило вбивство Гаурі Ланкеш. На їх думку, її вбили через критичні публікації на адресу правого уряду прем’єра Нарендри Моді.

Організаторами акцій протесту в різних містах країни виступили журналістські об’єднання, в тому числі Гільдія видавців Індії, Прес-клуб і Асоціація преси. Вони назвали вбивство Ланкеш «грубим зазіханням на свободу преси». Активісти пов’язують смерть журналістки з серією аналогічних нападів, що відбувалися в країні за останні роки й були спрямовані проти письменників, художників і науковців, які критикували уряд Моді.

ms.detector.media