ms.detector.media
MediaSapiens
eftm.com.au
21.09.2017 15:50
BBC створила аудіоісторію для Google Home і Amazon Echo
BBC створила аудіоісторію для Google Home і Amazon Echo
Дослідницька лабораторія BBC створила креативну історію, яку можна послухати за допомогою домашніх голосових асистентів, таких як Amazon Echo або Google Home.

В історії під назвою «Кімната для оглядів» (The Inspection Chamber) сюжет розвивається як діалог між роботом-жінкою і двома вченими, які намагаються класифікувати нову форму життя в своїй лабораторії, яка, власне, і є слухачем. Персонажі ставлять різні питання, на які має відповідати слухач, наприклад, в якому він настрої і чи відчуває він себе особливим. Вся історія триває 20 хвилин. Хоча її сюжет в цілому не змінюється, але певні деталі залежать від відповідей слухача.

Як розповів Генрі Кук (Henry Cooke), старший продюсер дослідницької лабораторії BBC, в історії є три варіанти фіналу, залежно від відповідей слухачів. За слова творців експерименту, домашні голосові асистенти розраховані на прості завдання, такі як замовити піцу чи забронювати квиток через інтернет. Тому створення аудіоісторії вимагало водночас і креативності, і врахування технічних обмежень, які є в голосових асистентів. Партнером BBC у створенні аудіоісторії виступила компанія Rosina Sound.

Творці обіцяють випустити пілотний випуск «Кімнати для оглядів» на платформі BBC Taster наприкінці року.

Як писав MediaSapiens, у США «розумна» колонка запобігла домашньому насильству, викликавши поліцію під час домашньої сварки. Шериф округу назвав випадок «дивовижним», зазначивши, що несподіване використання нових технологій, можливо, допомогло врятувати чиєсь життя.

Також раніше «розумну» колонку Google Home звинуватили в розповсюдженні фейків. Блоки з відповідями в Google пошуку часто містять неправдиву інформацію. Колонка автоматично підтягує короткі відповіді на загальні запити від популярних веб-сайтів, тому часто озвучує як коректні відповіді, так і фейки.

А мережа ресторанів Burger King створила рекламу, яка активізувала гаджети Google Home користувачів. За сюжетом реклами, працівник у кадрі промовляв фразу «Окей, Google, що таке вопер?» Якщо поруч з джерелом звуку знаходився голосовий помічник, то він одразу реагував на команду і починав зачитувати статтю з Вікіпедії. Через три години Google заблокував цю можливість.

ms.detector.media