ms.detector.media
Ярослав Зубченко
19.09.2017 13:00
«Партія війни» й піар на миротворцях
«Партія війни» й піар на миротворцях
«Інтер» та «Україна» допомагають «Опозиційному блоку» піаритися на темі миротворчої місії в Україні, проти якої виступає таємнича «партія війни».

22 серпня Петро Порошенко заявив, що планує порушити питання введення миротворців на Донбасі. 5 вересня Володимир Путін чи не вперше висловив підтримку цієї ініціативи. Дискусія навколо миротворчої місії знову почалася, а з нею почався й навколомиротворчий піар від «Опозиційного блоку» за сприяння «Інтера» та «України».

6 вересня ведуча Катерина Лисенко на «Інтері» заявила: «В "Оппозиционном блоке" поддерживают идею миротворческой миссии и подчеркивают, что выступали за введение голубых касок сразу после подписания Минских договоренностей».

Далі весь матеріал складається з розлогого коментаря Юрія Бойка. Розберемо його фрагментами.

7 вересня заяви щодо миротворців робив іще один опоблоківець Вадим Новинський на «Україні»: «Этот шаг позволит сразу решить три первых пункта Минских договоренностей. [...] При этом состав контингента миротворческого и зона его размещения — это вопрос дискуссионный. Это задание для нашей дипломатии, сделать так, что бы эта резолюция была выгодна Украине и выгодна украинцам». Своєї думки з приводу цих питань народний депутат так і не висловив, тож навіщо його взяли в сюжет озвучувати очевидні речі — незрозуміло.

Таким чином, бачимо, як «Опозиційний блок» зводить іще одну тему до мінських домовленостей і з перших повідомлень допускає в ній політичні й фактичні маніпуляції. А журналісти транслюють це без жодних пересторог і роз’яснень для глядачів.

Детальніше про це й те, як журналісти засуджували власників «євроблях», а «Україна» залякувала киян, читайте в публікації «Краватки, вечірки та килими: чим відзначився старт нового політичного сезону. Моніторинг теленовин за 4–10 вересня 2017 року».

ms.detector.media