ms.detector.media
MediaSapiens
Facebook / Getty Images
19.09.2017 11:25
ОБСЄ проведе чотири психологічні тренінги для журналістів, які працюють у зоні бойових дій
ОБСЄ проведе чотири психологічні тренінги для журналістів, які працюють у зоні бойових дій
Координатор проектів ОБСЄ в Україні анонсував проведення ряду тренінгів для журналістів, які працюють у зоні бойових дій.

За час проведення АТО з 2013 року було зареєстровано для отримання акредитації майже 4 000 журналістів, хоча не усі вони мали досвід роботи в зонах бойових дій. Згідно з даними анонімного опитування, яке організація проводила в серпні - вересні цього року, лише 15% респондентів зазначили, що в їх організації існує система психологічної підтримки співробітників. В опитуванні взяли участь 52 журналіста, з яких - 26 чоловіків і 26 жінок.

Зараз Координатором проектів ОБСЄ намагається налагодити систему надання психологічної допомоги медійників, які висвітлюють конфлікт. Для цього організація проведе чотири відкриті семінари по психоедукації, мета яких пояснити журналістам анатомію психіки, причини та базові психологічні процеси, які викликають стресові реакції, а також зняти стигматизацію з теми травми серед медійників.

Проведення семінарів заплановано на 30 вересня, 9 жовтня, 11 жовтня і 27 жовтня 2017 року. Надіслати заявку на участь можна через форму. Завершальним етапом стане робота в групах, індивідуальні консультації, а також побудова мережі взаємодопомоги серед журналістів.

ms.detector.media