ms.detector.media
MediaSapiens
Psy Post / pauliekiefer
19.09.2017 10:35
Використання Facebook негативно впливає на здоров’я людей - дослідження
Використання Facebook негативно впливає на здоров’я людей - дослідження
Вчені з колорадського університету Регіса (Regis University) вирішили дослідити зв’язок між тривогою під час користування соцмережею Facebook та здоров’ям користувачів.

Вчені дійшли висновку, що чим більше в людини друзів у Facebook, тим більші шанси, що у неї виникнуть проблеми зі здоров’ям. У першу чергу користувачі ризикують отримати гострі респіраторні інфекції верхніх дихальних шляхів, виявили дослідники.

Для дослідження вони залучили 89 студентів. Спершу науковці провели опитування щодо їх здоров’я та звички в користуванні соцмережею. Наступні 10 тижнів вчені уважно стежили за проявом у них інфекцій дихальних шляхів.

Користувачі, які демонстрували занепокоєння та тривогу під час використання Facebook, й частіше заходили у Facebook, виявилися більш схильними до хвороб, пов’язаних з респіраторними інфекціями. Також найчастіше респонденти відчували занепокоєння через непрочитані повідомлення, їх ігнорування і відмови у запиті на дружбу.

«Якщо ви хочете відчувати себе менш самотніми або відчувати себе щасливими або поліпшити здоров'я, можливо, дивитися в екран комп'ютера чи смартфона не найкращий для цього спосіб», - коментує автор дослідження Джей Кампісі (Jay P. Campisi). За його словами, великий внесок у дослідження зробили самі студенти університету, які цікавляться впливом соцмереж. Вони вивчили декілька інших досліджень, які вказували на те, що соцмережі найчастіше асоціюються у користувачів із тривогою, а вона, в свою чергу, пригнічує імунну систему людини і робить організм більш вразливим до інфекцій.

Водночас кількість часу, який користувачі проводили в соцмережі, на здоров’я не впливає, вважають дослідники університету Регіса.

Рінаше фахівці Королівського товариства громадського здоров'я дійшли висновку, що соцмережі можуть посилювати психологічну кризу у молодих людей. Згідно з їх опитуванням, найгіршою соцмережею для психіки молоді виявився Instagram.

Також спільне дослідження кількох американських університетів показало, що соціальні мережі, як Twitter, Facebook та Pinterest - підсилюють у людей почуття самотності. Якщо людина щодня проводить у соцмережах понад дві години, у неї подвоюється ризик розвитку соціальної ізоляції. А дослідники з Університету Шеффілда дійшли висновку, що використання соціальних мереж та месенджерів може мати негативний вплив на самооцінку дітей.

ms.detector.media