ms.detector.media
MediaSapiens
AFP
18.09.2017 11:07
Турецька влада відпустила французького журналіста Лу Бюро
Турецька влада відпустила французького журналіста Лу Бюро
17 вересня французький журналіст Лу Бюро (Loup Bureau) повернувся на батьківщину після 51 дня утримання в турецький в'язниці.

Про це повідомляє France 24.

Лу Бюро розповів, що відчуває полегшення і втому. Він повідомив, що за ґратами до нього не застосовували фізичного насильства, однак погрожували та залякували. Пан Бюро також розповів, що після звернення президента Франції Еммануеля Макрона до турецької влади з закликом звільнити журналіста, ставлення до нього змінилося на краще. «Охоронці почали розуміти, що я не терорист і що звинувачення щодо мене не правдиві», – розповів журналіст.

У паризькому аеропорту разом з рідними та друзями Лу Бюро зустріла міністр культури Франції Франсуаза Ніссен, а президент Франції привітав його по телефону та порадив відпочити.

Лу Бюро 27 років. Він вчиться на журналістиці та співпрацює з телеканалами TV5 та Arte, а також інтернет-виданням Slate.

Нагаємо, французького журналіста Лу Бюро затримали турецькі прикордонники 26 липня. Це сталося на кордоні з Іраком. Серед речей журналіста знайшли фотографії та інтерв'ю з курдськими бійцями, яких Туреччина вважає терористичною організацією. Бюро утримувався під вартою через звинувачення в наданні їм допомоги.

Раніше в Туреччині був арештований французький фотокореспондент Матіас Депардон (Mathias Depardon). Він працював над матеріалом для журналу National Geographic та був затриманий поліцією в місті Хасанкейф. Депардона звинуватили в пропаганді Робочої партії Курдистану. Фотокореспондент був звільнений через місяць під тиском французького уряду та правозахисних організацій, зокрема «Репортерів без кордонів».

ms.detector.media