ms.detector.media
MediaSapiens
The New York Times
11.09.2017 13:45
Головред Vanity Fair звільняється після 25 років роботи в журналі
Головред Vanity Fair звільняється після 25 років роботи в журналі
Головний редактор американського журналу Vanity Fair Грейдон Картер (Graydon Carter) у грудні йде з посади.

Про це він розповів у інтерв’ю The New York Times.

«Я хочу піти, коли журнал в самому розквіті. Я хотів би мати третій акт. І я також зрозумів, що час – дорогоцінний», – зазначив 68-річний редактор.

Пан Картер додав, що збирався піти раніше, проти вирішив затриматися після обрання президентом США Дональда Трампа.

The New York Times називає Грейдона Картера провідним медіагравцем американської  преси.

«Вплив пана Картера зі світу преси та розваг поширився на фінанси, літературу та політику, адже президент Трамп, жертва гострого пера пана Картера впродовж десятиліть, досі наїжачується, чуючи його ім’я», – пише видання.

Наразі не відомо, хто замінить Грейдона Картера на цій посаді, проте висувається чимало версій.

Під керівництвом пана Картера журнал активно писав про золоту еру Голлівуду, життя американської та європейської еліти, мистецтво та політику. У 2005 році саме на сторінках цього журналу було викрито загадкового інформатора Вотергейтського розслідування – «Глибоку глотку», яким виявився директор Федерального бюро розслідувань США Марк Фейт. Одним із здобутків пана Картера також стало запровадження щорічної вечірки Vanity Fair з нагоди вручення «Оскара», яка стала найбільш ексклюзивним заходом такого роду в світі.

«Журнальний бізнес буде оповитий романтикою. Проте такий статус стане дедалі важче утримувати», – прогнозує редактор, який планує писати в журнали й надалі.

Грейдон Картер народився в передмісті Оттави. В юності працював на залізниці та будівництві. Наприкінці 70-х він розпочав кар’єру в журналі Time, а в 1986-му став співзасновником видання Spy. Згодом редагував газету The New York Observer. З 1992 року він працює в виданні Vanity Fair, яке видає компанія Conde Nast Publications. Окрім редакторської роботи Грейдон Картер займається продюсуванням кіно та ресторанним бізнесом.

Нагадаємо, нещодавно в США радіоведучий Брюс Бонд звільнився після того, як йому наказали не критикувати Дональда Трампа

ms.detector.media