ms.detector.media
MediaSapiens
07.09.2017 15:55
У Казахстані опозиційного журналіста засудили до 3 років обмеження волі
У Казахстані опозиційного журналіста засудили до 3 років обмеження волі
У Казахстані журналіста Жанболата Мамая засудили до трьох років обмеження волі. Його звинуватили у відмиванні грошей.

Згідно з рішенням суду, журналіст не буде ув’язнений, а умови відбування покарання – близькі до умовного засудження. Слідство заявляло, що Жанболат Мамай причетний до схем відмивання грошей, використаних казахстанським утікачем, олігархом Мухтаром Аблязовим, цитує «Радіо Свобода».

Сам журналіст наполягає на своїй невинуватості. Він заперечує зв’язки з Аблязовим й вважає, що справа проти нього є політично мотивованою. Журналіст виконує обов’язки головного редактора незалежного видання «Трибуна».

З лютого він перебував під арештом. Суд у справі Мамая почався 14 серпня. Сьогодні після оголошення вироку журналіст залишив залу суду. Жанболат Мамай сказав, що він «зовсім цього не очікував».

Мухтар Аблязов, колишній голова казахстанського банку БТА, нині живе за межами країни. Він вважається опонентом президента Казахстану Нурсултана Назарбаєва. Аблязова розшукують за підозрою в розкраданні близько 5 мільярдів доларів. Сам бізнесмен заперечує звинувачення, кажучи про їхню політичну мотивованість.

ms.detector.media