ms.detector.media
MediaSapiens
Charlie Hebdo
22.08.2017 17:41
Charlie Hebdo опублікував карикатуру про теракт в Барселоні
Charlie Hebdo опублікував карикатуру про теракт в Барселоні
Французький сатиричний тижневик Charlie Hebdo підготував карикатуру про теракт, який стався 17 серпня в столиці іспанської провінції Каталонія Барселоні.

Зображення і супровідний текст опубліковано також на сайті видання.

Нагадаємо, увечері 17 серпня в центрі Барселони фургон в’їхав у натовп. 13 осіб загинули та більше 100 отримали поранення. Відповідальність за теракт взяла на себе ISIS.

Карикатурист видання зобразив білий фургон з пом'ятим капотом, а поруч з ним – тореадора. В автомобіль встромлені шпага та піки, які застосовуються в поєдинках кориди.

«Барселона: безпека знову під питанням», – підписала карикатуру редакція.

Як писав Media Sapiens, однією з помітних карикатур журналу цього року стало зображення канцлера Німеччини Ангели Меркель.

Нагадаємо, у січні 2015 року ісламісти напали на редакцію Charlie Hebdo та на кошерний супермаркет у Парижі. Внаслідок подвійного теракту загинули 17 осіб. Серед загиблих – головний редактор видання, ім’я якого містилося у чорних списках Аль-Каїди за карикатури на пророка Магомета. Були вбиті також три терористи. Відповідальність за теракт в редакції взяла на себе терористична організація «Аль-Каїда на Аравійському півострові». 

Цього року французький сатиричний журнал отримав погрози через карикатури за участю лідера Чечні Рамзана Кадирова. Через карикатури на Charlie Hebdo регулярно позиваються до суду.

ms.detector.media