ms.detector.media
MediaSapiens
BBC / HBO
15.08.2017 10:40
В Індії затримали чотирьох осіб через витік серії «Гри престолів» у мережу
В Індії затримали чотирьох осіб через витік серії «Гри престолів» у мережу
В Індії поліція затримала чотирьох осіб, яких звинувачують у зливі четвертої серії сьомого сезону «Гри престолів» у мережу.

Троє обвинувачених - співробітники компанії Prime Focus Technology, а один - колишній її працівник, повідомляє BBC. Ця компанія зберігає та передає для показу серії «Гри престолів» індійському стрімінговому сервісу Hotstar. Відомо, що компанія подала скаргу до поліції.

Затриманим висунули обвинувачення у здійсненні комп'ютерних злочинів та «зловживанні довірою». Вони пробудуть під арештом до 21 серпня, поки ведеться розслідування.

Серія була викладена в мережу 4 серпня, за лічені дні до офіційної прем’єри. Тоді думки щодо її походження розділились: частина фанатів серіалу вважали, що це серія, яка була викрадена хакерами в HBO, а інша частина звернула увагу на логотип телеканалу Star India в піратській копії.  Не зважаючи на те, що епізод злили в мережу, він став найпопулярнішим в історії серіалу. Його одночасно подивились 10,2 мільйона осіб.

Нагадаємо, на початку місяця американський канал HBOзазнав хакерської атаки. Зловмисники викрали сценарій четвертої серії «Гри престолів», яка ще не вийшла в ефір та кілька епізодів серіалів «Футболістів» і «Кімнати 104». Однак, хакери запевняють, що вкрали набагато більше. За їх словами, всього вони викрали у HBO півтора терабайта даних.

Нещодавно хакери почали вимагати викуп в HBO, погрожуючи злити в мережу ще більше даних, викрадених у каналу. За даними  The New York Times, мова йде про 6 мільйонів доларів. Також повідомлялося, що HBO намагалася відкупитися від хакерів, запропонувавши їм 250 тисяч доларів.

ms.detector.media