ms.detector.media
MediaSapiens
Black Isle Images
14.08.2017 09:53
Чоловік випадково посадив дрон на найбільший корабель британського флоту
Чоловік випадково посадив дрон на найбільший корабель британського флоту
Пілот дрона хотів зняти з повітря новий авіаносець ВМФ Великобританії «Королева Єлизавета» з квадрокоптера DJI Phantom.

Під час зйомки піднявся сильний вітер і його безпілотник виконав автоматичну посадку. Для цього дрон обрав палубу авіаносця. Як розповів  BBC сам пілот, зазвичай дрони уникають посадки на металеві конструкції, тому що в них є вбудована протиаварійна система. Однак, безпілотник опустився на палубу, а коли вітер вщух, платформа знову піднялась у повітря. При цьому ніхто не помітив, що на авіаносець сідав дрон.

Оператор пристрою вирішив розповісти про інцидент поліції в порту і залишив їм свої контакти. Однак з ним ніхто так і не зв'язався. Чоловік вирішив опублікувати відеозаписи зі свого дрона в групі Black Isle Images на Facebook.

«Я міг би причепити на дрон три кілограми вибухівки Semtex і залишити її на палубі… Я міг бути ким завгодно. Моя помилка повинна відкрити очі на дірку в безпеці», - зазначив пілот, попросивши не називати його імені. За даними BBC, авіаносець «Королева Єлизавета» коштує £ 3 мільярди.

Представник Міноборони Великобританії прокоментував, що влада сприйняла інцидент дуже серйозно і ініціювала розслідування. Водночас пілот дрона повідомив, що після інциденту ще раз запусткав свою платформу біля корабля і цей політ також залишився непоміченим.

Як писав MediaSapiens, в США Пентагон дозволив військовим збивати або примусово відключати дрони, які порушують безпілотну зону навколо військових баз та створюють загрозу для військових об'єктів.

ms.detector.media