ms.detector.media
MediaSapiens
Getty
25.07.2017 10:46
Ілон Маск та Марк Цукерберг посперечалися через штучний інтелект
Ілон Маск та Марк Цукерберг посперечалися через штучний інтелект
Генеральний директор Facebook Марк Цукерберг (Mark Zuckerberg) не погодився зі словами засновника Tesla і SpaceX Ілона Маска (Elon Musk) про те, що штучний інтелект є найбільшим ризиком, що загрожуватиме людству у майбутньому.

Свою позицію він висловив під час трансляції у Facebook у неділю, передає CNBC.

Один з користувачів мережі запитав Цукерберга: «Я дивився останнє інтерв’ю з Ілоном Маском, у якому він сказав, що його найбільшим побоюванням щодо майбутнього є штучний інтелект. Що ви думаєте про AI (artificial intelligence) й те, як він може вплинути на світ?»

Марк Цукерберг озвучив питання для усієї аудиторії і відповів: «Я не розумію людей, які є песимістами і намагаються роздувати сценарії кінця світу. Це справді негативний підхід і у певному сенсі це досить безвідповідально».

Очільник Facebook зазначив, що оптимістично налаштований щодо штучного інтелекту і вважає, що у найближчі п'ять-десять років  він значно покращить якість людського життя. Цукерберг також навів приклад того, як ця технологія вже допомагає діагностувати захворювання.

«Кожного разу, коли я чую про те, що штучний інтелект завдасть шкоди людству у майбутньому, я думаю: так, технології завжди можуть бути використані як для хорошого, так і для поганого. Потрібно бути обережним щодо того, що саме ти створюєш, як ти це створюєш, і як воно використовуватиметься», - наголосив генеральний директор Facebook.

Нагадаємо, раніше MediaSapiens писав про те, що Ілон Маск попередив, що штучний інтелект несе загрозу для людства через створення фейків. На думку засновника Tesla і SpaceX, розвиток штучного інтелекту відбувається швидко і безконтрольно, тому уряду необхідно почати регулювати розробку цієї технології. «Роботи можуть почати війну, випускаючи фейкові новини та прес-релізи, підробляючи облікові записи електронної пошти та маніпулюючи інформацією. Перо сильніше меча», -зазначив він.

ms.detector.media