ms.detector.media
MediaSapiens
Geektimes
19.07.2017 16:55
Користувач завантажив усі 900 терабайтів музики з SoundCloud на випадок, якщо сервіс закриється
Користувач завантажив усі 900 терабайтів музики з SoundCloud на випадок, якщо сервіс закриється
На початку липня музичний сервіс Soundcloud оголосив про скорочення майже половини штату та закриття офісів у Сан-Франциско та Лондоні.

Співзасновник та генеральний директор Soundcloud Олександр Люнг (Alexander Ljung) раніше заявив, що сервіс може збанкрутувати до грудня 2017 року. Не зважаючи на те, що у сервісу є 175-мільйонна аудиторія, дуже мало користувачів вирішили заплатити за преміумний акаунт. За даними Techcrunch, у Soundcloud залишилося грошей на менш ніж 80 днів роботи. Однак, сама компанія цю інформацію заперечує, хоча й не розкриває свою фінансову звітність.

Стурбованість користувачів викликала перспектива закриття Soundcloud й втрата унікальної колекції музики, яка зберігається на сервісі. Проект Archive.org, який займається архівуванням сторінок, оголосив про масштабну кампанію з порятунку музичної колекції.

Втім користувач популярної соціальної мережі Reddit написав про те, що він самостійно завантажив весь контент з SoundCloud. «В мене пішли на це вихідні» - розповів він. Користувач під ніком «makemakemakemake» не написав технічних деталей того, як йому вдалося завантажити 900 терабайтів музики так швидко, однак натякнув на хмарні сервіси Google.

 

ms.detector.media