ms.detector.media
MediaSapiens
Vimeo / Screenshot
17.07.2017 15:08
Канадська художня галерея запустила додаток, який змушує картини оживати
Канадська художня галерея запустила додаток, який змушує картини оживати
Художня галерея Онтаріо у співпраці з творчою студією «Impossible Things» створила додаток під назвою ReBlink.

Додаток використовує технологію доповненої реальності: якщо навести мобільний телефон чи планшет із запущеним ReBlink на картину, відвідувач галереї зможе побачити її сюжет по-новому. Наприклад, портрет Марчези (Луїзи) Казаті художника Авґустуса Джона триматиме в руці селфі-палицю зі смартфоном і робитиме знімки. А на картині  Луки Джордано «Астрономія» за плечима головного героя з’являється Сонячна система. Картина «Натюрморт із постатями» Франса Снейдерса та Корнеліса де Воса також отримує нове трактування - в ньому усі фрукти, овочі та м’ясо змінюються на сучасні пакунки з супермаркета.

 

ReBlink створив цифровий художник Алекс Мейхью (Alex Mayhew) та його студія «Impossible Things». За його словами, відвідувачі в середньому проводять перед картиною близько 15 секунд. А з набуттям популярності Instagram та різноманітних гаджетів, ситуація лише погіршується, вважає художник. «Ми намагаємося змусити людей зупинитися, поглянути, ми втручаємося в їх розуміння картин, але, можливо, інакше вони не зможуть відчути свій зв’язок із ними. Іронія всього полягає в тому, що ми використовуємо мобільні телефони та технології для того, аби полегшити цей процес. Ми хочемо підвищити рівень взаємодії (з мистецтвом - MS) за допомогою технологій, а не погіршувати ситуацію», - розповів він.

Раніше MediaSapiens писав про те, що розробники створили новий додаток для мобільних телефонів Smartify, що діє за принципом Shazam'у (сервісу для визначення музичних композицій) – тобто підказує користувачу назву художнього твору, розпізнаючи його. Smartify використовує систему розпізнавання зображень і технології доповненої реальності, щоби швидко надати користувачу інформацію про картину. Якщо навести камеру смартфона на витвір мистецтва, то поруч на екрані відобразиться текст про цю роботу.

ms.detector.media