ms.detector.media
MediaSapiens
Flickr
14.07.2017 15:25
Адміністратором Пулітцерівської премії вперше обрали жінку
Адміністратором Пулітцерівської премії вперше обрали жінку
Журналістка та колишня старша редакторка газети The New York Times Дана Кенеді стала адміністратором Пулітцерівської премії.

Про це повідомляє NBCnews. Видання зазначає, що Дана Кенеді (Dana Canedy) є першою жінкою та першою темношкірою людиною, призначеною адміністратором премії. Журналістка почне виконувати свої обов’язки з 17 липня. На цій посаді вона замінить головного редактора гезети Concord Monitor Майка Прайда (Mike Pride).

Кенеді обиратиме журі, що присуджуватиме премію, організовуватиме зустрічі, на яких оголошуватимуть щорічних переможців тощо.

Журналістка сама є переможницею Пулітцерівської премії. Вона отримала її у 2001 році  у номінації «Національний репортаж»  за проект газети The New York Times, що висвітлював життя темношкірих в Америці. Дана Кенеді також є авторкою книги  «Щоденник для  Джордана: історія кохання та честі» (A Journal for Jordan: A Story of Love and Honor), яка була опублікована в більш ніж 10 країнах та перекладена 8 мовами.

Цікаво, що згідно зі звітом організації Women’s Media Center, за останні сто років 84% всіх Пулітцерівських премій отримали чоловіки. Також 84% всіх лауреатів були білими. Організатори премії визнають існування гендерного розриву й докладають зусиль, аби його зменшити.

Нагадаємо, у квітні відбулася 101-ша церемонія оголошення Пулітцерівських лауреатів. Одну з найпрестижніших нагород у сфері журналістики та літератури вручили у 21 номінації. До лауреатів у номінації «Роз’яснювальна журналістика» були долучені й українські журналісти — Анна Бабінець та Влад Лавров, — які є співавторами проекту «Панамський архів». А колективу видання The New York Times присудили нагороду у номінації «Міжнародний репортаж» за низку публікацій про Володимира Путіна, у яких викривається його діяльність з «поширення російського впливу за кордоном».

ms.detector.media