ms.detector.media
MediaSapiens
AP
08.07.2017 17:36
Facebook випередила «ВКонтакте» за кількістю українських користувачів
Facebook випередила «ВКонтакте» за кількістю українських користувачів
Американська соцмережа Facebook вперше випередила російську «ВКонтакте» за кількістю користувачів серед української аудиторії.

Про це повідомляє «Голос Америки» з посиланням на результати дослідження, проведеного Factum Group Ukraine на замовлення Інтернет Асоціації України.

Видання зазначає, що відставання «ВКонтакте» від свого американського конкурента поки є незначним, однак показники відвідуваності російської соцмережі значно впали в порівнянні з попередніми місяцями. Проте, обидві платформи поступаються популярністю пошуковику Google та платформі відеохостингу YouTube. Загалом дослідження Factum Group показало, що вперше серед топ-5 сайтів, на які заходять українці, немає російських.

 

Дані дослідження Factum Group: топ-25 доменів, які відвідують українці

Дослідження ґрунтується на даних, зібраних з комп’ютерів, а також гаджетів, що працюють на базі операційної системи Android.

Нагадаємо, у травні  соціологи склали рейтинг найвідвідуваніших сайтів України. До топ-10 увійшли «ВКонтакте», Mail.ru, «Яндекс» та «Одноклассники», які своїм указом заблокував президент Петро Порошенко. У червні у  тестовому режимі почала працювати українська соціальна мережа Ukrainians, яку називають альтернативою «ВКонтакте».

ms.detector.media