ms.detector.media
MediaSapiens
StopFake / Facebook
06.07.2017 14:20
StopFake запустив польську версію сайту
StopFake запустив польську версію сайту
Сайт для перевіряння фактів StopFake.org запустив сторінку польською мовою.

Про це проект повідомив на своїй сторінці в Facebook. Як йдеться в публікації, до польського проекту доєдналися журналісти, перекладачі, активісти та учені, які ставлять собі за мету викривати пропаганду Кремля та проводити освітньо-інформаційну діяльність».

В StopFake.org зазначають, що Польща є одним з майданчиків постійного впливу російської дезінформації, який значно посилився після анексії Криму. «Після періоду летаргії та своєрідного ступору, польська влада все частіше починає усвідомлювати існування загрози та необхідність протистояти їй», - йдеться у зверненні учасників проекту.  Дезінформація зачіпає не тільки польсько-українські відносини, але й інші теми: польський політичний та оборонний простір, енергетичну політику, зовнішньополітичну діяльність, НАТО.

Нагадаємо, український проект StopFake у Сенаті США назвали взірцем боротьби із пропагандою Кремля. Це сайт для перевірки фактів, що був запущений 2 березня 2014. Ініціаторами створення проекту стали випускники та студенти Могилянської школи журналістики і програми для журналістів та редакторів Digital Future of Journalism. Головна мета StopFake - перевірка та спростування викривленої інформації та пропаганди про події в Україні, яка розповсюджується у ЗМІ.

ms.detector.media